Puhdasta luonnonsuolaa ruoan laittoon!
Vinkki!
Klikkaa linkkiä niin näet miten voit käyttää suolaa kehon puhdistukseen. Voit myös ottaa himalajan kristallisuolakiteen suuhun ja juoda lasillisen vettä perään vaikka joka aamu heti herätessäsi.
Saltlife tuotteiden jälleenmyyjä
Saltlife on perustettu 2008. Toimita Jyväskylästä. Hyvin pieni yritys. Saltlifen tuotteet pakataan Jyväskylässä käsityönä.
Saltlife on pieni yritys jonka juttu on suola ja erilaiset suolatuotteet. Ideana tuoda laadukasta luonnonsuolaa ruuanlaittoon johon ei lisätä mitään eikä siitä oteta mitään pois, ilman lisäaineita ja mahdollisimman luonnollisessa muodossa.
Saltlife logon alla olevat tuotteet maahantuodaan maailmalta sertifioiduilta valmistajilta ja toimittajilta – mikä parasta, kaikki meidän logon alla olevat tuotteet pussitetaan Jyväskylässä käsityönä meidän toimesta. Elintarvikkeet pakataan elintarvikehuoneistossa hygieniapassin omaavan henkilön toimesta ja kyseistä elintarvikehuoneistoa valvoo paikallinen ympäristöterveystarkastaja.
Merisuola
Merisuola on yleisnimitys suolalle, joka on peräisin merivedestä. Merivesi sisältää runsaasti mineraaleja, kuten rautaa, magnesiumia, kalsiumia, kaliumia, mangaania, sinkkiä, booria, kromia, seleeniä ja jodia. Mineraalikoostumus vaihtelee sen mukaan, mistä päin maailmaa sen on peräisin. Yleisimmin käytetyt merisuolat ovat peräisin Välimereltä, Atlantilta ja Pohjanmereltä. Eri alueilta peräisin olevan suolan väri ja aromaattinen maku vaihtelee, ja trendikkäimmät kokit kotona ja ravintoloissa luokittelevat ja käyttävät suolaa kulloinkin tarjottavan aterian mukaan- aivan kuten viinejäkin.
Suolankukka
Kaikkein hienointa suolaa kutsutaan suolankukaksi (flower of salt, fleur de sel, flor de sel, flos salis). Se on merisuolojen puhtain ja kallisarvoisin muoto, joka syntyy ainutlaatuisen luonnonilmiön lopputuloksena: meren, auringon ja tuulen yhteisvaikutuksesta. Suolankukat kristallisoituvat meren pinnalle vain erityisissä sääolosuhteissa: tarvitaan paljon auringonpaistetta, hento tuulenvire ja matala ilmankosteus. Loppukesällä, kun vedenpintaan on muodostunut ohut kerros kukan muotoisia kristalleja, ne kerätään varovasti käsin ja jätetään aurinkoon kuivumaan. Kaikkein hienoimpia suoloja suositellaan käytettäväksi valmiiden ruokien maustamiseen, sillä niiden kallisarvoiset aromit eivät kestä kuumennusta. Eli lisätään aina valmiiseen ruokaan.
Vuorisuola
Vuorisuolaa saadaan louhittuna muinaisista sisämaan merenpohjista, kuten Himalajan suola. Himalajan kristallisuola on syntynyt Intian ja Euraasian mannerlaattojen törmäysten seurauksina miljoonien vuosia sitten. Laattojen väliin jäänyt saasteeton alkumeri haihtui auringon vaikutuksesta vähitellen, ja jäljelle jäänyt suola jäi puristuksiin Himalajan vuoriston alaosiin. Paineen ja puristuksen seurauksena luonnonsuola kristallisoitui ja saavutti lopulta hienon kiteisen rakenteen.
Himalajansuola on puhdasta hivenaine- ja mineraalirikasta suolaa, jonka puhdas luonto on muovannut yli 250 miljoonaa vuotta sitten. Himalajansuola on maailman puhtainta luonnonsuolaa, joka valmistetaan käsin suolakivestä louhi-malla. Himalajansuola sisältää noin 84 eri alkuainetta ja mineraalit ovat täydellisesti imeytyvässä muodossa.
Mitä suola on?
Mitä suola on?
Suolaa pidetään niin arkisena ja tavallisena asiana, että sen merkitys on päässyt useimmilta unohtumaan. Suolan ja ruuan korvaamatonta liittoa harva kyseenalaistaa, mutta suola on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä mauste. Emme itse asiassa voisi elää ilman suolaa. Suola virtaa läpi suoniemme, läpi historiamme, kulttuurimme ja uskojemme. Se mahdollistaa kaiken elollisen olemassaolon, sillä elämä sai alkunsa planeettamme suolaisesta alkumerestä.
Suola ei ole pelkästään elämän ylläpitäjä, vaan myös hyvän terveyden lähde. Meidän on saatava jokapäiväinen suola-annoksemme, sillä suolalla on useita elintärkeitä tehtäviä elimistössämme. Natriumia tarvitaan elimistössä hermoimpulssien kuljetukseen, lihasten toimintaan sekä kehon nestetasapainon ja osmoottisen paineen säätelyyn. Kloridia tarvitaan ruoansulatukseen ja hengitykseen. Suolan sähkönjohtokyvyn ansiosta pystymme ajattelemaan ja toimimaan. Suolaa on solunesteessä ja luissamme. Veremme on meriveden kaltainen sähköinen suolaliuos, ja onnettomuustapauksissakin potilaalle annetaan ensimmäiseksi suolaliuos suoneen sähkövirran ylläpitämiseksi.
Kovassa fyysisessä ponnistelussa tai suolattomassa ruokavaliossa elimistö menettää suolaa ja vettä. Suolanpuute voi johtaa solujen toiminnan häiriintymiseen ja rappioitumiseen sekä elimistön kuivumiseen ja hapettumiseen. Suolatasapaino on edellytyksenä terveelle aineenvaihdunnalle, ruoansulatukselle, entsyymitoiminnoille ja yleiselle hyvinvoinnille.
Suurimman osan suolasta saamme ravinnostamme. Kala, muna, pähkinät, ravut ja äyriäiset sisältävät luonnostaan suolaa (ja jodia). Myös sellerissä, kukkakaalissa, ananaksessa ja tuoreessa lehmänmaidossa on hiukan suolaa. Kaikkein olennaisinta on kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, millaista suolaa ruokaasi lisäät: keinotekoista jalostettua suolaa vai luonnonsuolaa.
Luonnonsuola on peräisin joko kuivattuna merestä tai louhittuna muinaisista sisämaan merenpohjista, kuten Himalajan suola. Molemmissa tapauksissa suola on luonnollinen yhdistelmä natriumkloridia, arvokkaita mineraaleja kuten kalsium ja magnesium sekä elintärkeitä hivenaineita.
Teollinen suola valmistetaan mekaanisesti vakuumimenetelmällä. Suolassa luonnostaan esiintyvät mineraalit haittaavat suolan mekaanista prosessointia joten ne poistetaan ja myydään lääketeollisuudelle ravintolisien raaka-aineiksi. Suolalla on nykyään lähes 14 000 eri käyttötarkoitusta, joista 93% kuluu teollisuuden käyttöön. Esimerkiksi muovi- ja kemianteollisuus käyttävät valtavia määriä teollisuussuolaa. Osa suolasta käytetään elintarvikkeiden säilytysaineena ja loput, 0,3 % ajautuu puhdistettuna natrium-kloridina keittiöihimme.
Yleisesti tunnettu pöytä-eli ruokasuola on näin ollen teollisuuden sivutuote, 99,9 %:sta natriumkloridia, johon esteettisistä ja kaupallisista syistä lisätään nykyään muun muassa paakkuuntumisenestoainetta. Jodia suolaan alettiin lisätä viime vuosisadan puolivälissä, koska erityisesti sisämaiden asukkaiden huomattiin saavan liian vähän jodia ravinnostaan.
Vielä 100 vuotta sitten suolaa käytettiin yleislääkkeenä lähes vaivaan kuin vaivaan. Nykypäivän kuluttaja on hämillään suolan ympärillä käytävästä keskustelusta. Toiset pelottelevat, toiset suosittelevat. Suolan käytölle on annettu enimmäissuosituksia. Yksilöllinen suolantarve kuitenkin vaihtelee valtavasti, ihmisen genetiikasta ja elintavoista riippuen. Monet ihmiset käyttävät suolaa jopa yli suositusten, mutta terveen ihmisen munuaiset pystyvät tehokkaasti suodattamaan ylimääräisen natriumin pois. Tulee kuitenkin muistaa kohtuus kaikessa: suola, kuten vesi tai happikin on keholle myrkkyä liian suurina annoksina.
Kiinnitä ennen kaikkea huomiota suolan laatuun ja alkuperään.